Siapa #teamsushi sila tampil ke hadapan?!

Tak dinafikan Malaysia terkenal dengan gelaran ‘Syurga Makanan’. Daripada makanan tempatan sampailah ke makanan negara ‘Matahari Terbit’ boleh didapati di sini. Tak terkira bilangan premis makanan luar negeri yang berjaya menembusi pasaran Malaysia.

Lihat sajalah berapa banyak kedai makan Jepun yang beroperasi di Malaysia. Tapi persoalannya sekarang..

Adakah anda yakin yang sushi, ramen, tako-yaki, dan banyak lagi ni HALAL untuk dimakan?

Dari segi bahan mentah hingga ke penyediaan dan cara memasak, betul ke mengikut piawaian yang boleh diterima mengikut undang-undang Syariah Islam?

Jika tidak, mampukah anda tahan diri dari tetap makan? Atau anda memilih untuk percaya pada petunjuk seperti pekerja wanita bertudung atau ‘Pork-Free’, ‘Alcohol-Free’ dan ‘Halal Certified Ingredients’.

Ya benar, jika was-was anda boleh dapatkan info di www.halal.gov.my.

Tapi jika anda salah seorang peniaga yang ingin mendapatkan sijil HALAL untuk premis makanan anda, hubungi kami segera dan dapatkan khidmat konsultansi dari kami +6011 3120 2252 atau emel kami di consultant@ansarcomp.com.my

InsyaAllah, dengan usaha yang diperlukan untuk mendapatkan sijil Halal dan mempamerkan sijil tersebut dengan jelas, maka jumlah pelanggan anda boleh bertambah dengan berlipat ganda.

Layari laman sesawang kami untuk maklumat lanjut:- https://ansarcomp.com.my/

#halalapproval
#AnsarCompHalal
#regulatoryconsultant
#ImportExportPermit
#RegulatoryApproval
#AnsarCompMalaysia
#AnsarCompConsultancyServices

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!