“Harga untuk satu kilogram ayam kampung organik tersebut adalah S$22.50 (RM72), dan label produk juga menunjukkan berat lebih daripada 3-kilogram kerana terdapat dua ekor yang dibungkus bersama,” jelas FairPrice.

Baca artikel penuh di :
https://www.astroawani.com/berita-dunia/tular-netizen-singapura-berdebat-isu-sebungkus-ayam-malaysia-berharga-rm232-364942?fbclid=IwAR3TFGUSFX6vMTlpQK3zon7HyjW8GVfpyNv0rRvrJMiXljglIByPBS_IEJU

KECOH! Walaupun kenyataan telah di buat oleh pihak pengurusan pasaraya tapi masih ada segelintir yang mempertikaikan harga ayam import tersebut. Ekoran bekalan ayam yang terhad juga telah menyebabkan perniagaan nasi ayam yang dianggap sebagai identiti kulinari republik itu juga ‘lumpuh’.

Meskipun, Kementerian Pertanian dan Industri Makanan (MAFI) melalui Jabatan Perkhidmatan Kuarantin dan Pemeriksaan Malaysia (MAQIS) mengumumkan akan membatalkan dan menyekat mana-mana aktiviti pengeksportan ayam hidup, karkas ayam bulat, keratan daging ayam dan produk makanan berasaskan ayam mulai 1 Jun namun itu tidak membataskan pengimport untuk mengimport produk makanan berasaskan ayam tertakluk kepada Import Permit (IP) yang dikeluarkan oleh Jabatan Perkhidmatan Kuarantin dan Pemeriksaan Malaysia (MAQIS).

Jadi untuk anda yang merlukan import permit (IP) (MAQIS) boleh berhubung terus dengan konsultan kami di +6011 3120 2252 atau emel kami di consultant@ansarcomp.com.my

Layari laman sesawang kami untuk maklumat lanjut: https://ansarcomp.com.my/

#Certification
#Importexport
#RegulatoryApproval
#MAQIS
#MAFI
#AnsarcompMalaysia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!